menu close menu

Úszókapu és tolókapu

Az úszókapu a tolókapu egy fajtája, amelynél nincsen a talajszinten lefektetett sín. Az úszókapu a kapunyílás mellett kialakított, betonfoglalathoz rögzített görgőcsoportokon át „úszik”, az ehhez szükséges sín pedig az úszókapu aljára van hegesztve.

Úszókapu - úszókapu készítés Tolókapu - tolókapu készítés
Úszókapuk - tolókapuk Szekcionált kapuk

Úszókapuk

Az úszókapu számos előnnyel rendelkezik a hagyományos tolókapuhoz képest. Az úszókapu az időjárási körülményektől védett szerkezeti elemekkel rendelkezik, tartós, hosszú élettartamú, konstrukció úszókapu esetén nincsen talajszinten lefektetett sín, az úszókapu modellekhez készült kapumozgatók alacsonyabb árúak, az úszókapunál nem szükséges többméteres betonalapot készíteni a kapu alá, nem baj, ha a talaj nem vízszintes, a pillérek között úszókapu esetén nincs holttér a bejáratnál, mint a nyíló kapu alkalmazásánál.

Tolókapuk

A tolókapu talajba öntött beton alapra vagy alapba rögzített, sínen futó, kerekeken gördülő kapu. A sínek, illetve a beton alap hossza kétszerese a kapunyílásnak. Görgők segítségével, a kapuszárny a kerítéssel párhuzamosan, annak belső oldalán mozdul el.

Tolókapuk - úszókapu Tolókapuk - úszókapuk

Szekcionált kapuk

Az elegáns automata szekcionált garázskapu függőlegesen felfelé nyílik. Így nagyobb tér áll rendelkezésre a garázsban és a garázs előtt is, valamint a teljes áthajtó út szabaddá válik. A szekcionált kapu beépítésénél a nyílás alakja nem játszik szerepet, valójában mindegy, hogy a nyílás négyszögletes, letört-sarkú, körszegmenses vagy köríves formájú, így ideális megoldást jelentenek garázskapu felújítás és csere esetén is.

Referenciák

Fényképek

Fényképek

A JANSEN cég a hagyományos és a biztonsági acélajtók területén is kiváló alapanyaggal rendelkezik, kiemelve elsősorban a karcsú homlokfelületeket ...

Elérhetőségek

Elérhetőségek

E-Mail: info@royalmetal.hu Telefon: +36 1 433 28 55 Fax: +36 1 433 28 55 Mobil: +36 30 637 36 89 Telephely: H-1107 Budapest, Lencse u. 10. ...